Od početka takmičinje u Aba ligi 2 je pratio određeni skepticizam, a, ma kako to paradoksalno zvučalo, pandemija koronavirusa je razradila posao organizatorima takmičenja.

Baloni na Zlatiboru, u Sarajevu, Banja Luci i Podgorici podigli su interesovanje za takmičenje i prema saznanjima portala BHbasket broj klubova koji bi bili u tom društvu je svakim danom veći.

Osam ekipa koji su se plasirali u četvrtfinale su stekli pravo igranja u Aba ligi 2 i dogodine. Dakle iz BiH Spars i Borac, ali ostaje da se dogovori modalitet ulaska u to takmičenje preko nacionalnih prvenstava te putem pozivnica.

U redu su mnogi, pa tako je veliko interesovanje iskazao Pelister iz Bitolja koji je prvi ispred Euro Nickela, MZT-a i Rabotničkog.

Čak i iz Hrvatske čiji su klubovi nazor igrali Aba ligu 2 budi se interes. I to u Šibeniku, na Baldekinu.

U Aba ligu 2 bi iz Srbije Novi Pazar koji je završio sezonu na 4. mjestu, pa recimo Rožaje iz Crne Gore.

Ima još kandidata. U BiH su svoje ambicije iskazali Široki, Leotar, Čelik… Pominje se i interesovanje Cedevite Juniora koji razigravaju sa Dinamom za Prvu ligu Hrvatske. Nešto je slično bilo prošle godine kada je Podgorica kao prva Druge lige Crne Gore došla do Aba lige 2 i na koncu do polufinala.

Interersovanje je veliko što je dobro za košarku u regionu. Ostaje da se dogovore modaliteti kako bi prvenstvo bilo što bolje organizovano. Očekuje nas dugo toplo “korona” ljeto 2021.

E.Sk

Leave a Reply