Legenda Los Angeles Lakersa i dugogodišnji saigrač Kobea Bryanta Shaquille O’Neal kazao je kako se osjeća utučeno nakon smrti svog prijatelja i kolege.

Najubojiti duo lige u historiji zajedno je osvojio tri prstena u osam sezona.

O’Neal je priznao da se ne osjeća dobro i da nije spavao nakon što je prije tri dana čuo vijest o smrti Bryanta i njegove 13-godišnje kćerke Gianne.

Ova tragedija je time veća zato što je Shaq nedavno izgubio i svoju sestru, Ayeshu, koja se borila sa rakom dojke.

Govoreći na svom podcastu, Shaq je kazao kako se ne osjeća dobro.

“Trenutno prolazim kroz težak period nakon smrti sestre. Neki dan ste mi rekli kako se trebam što više odmarati i da izgledam loše. Izgledam loše zato što ne spavam i zato što mi je u glavi misao da sam mogao biti bolji, uraditi nešto više, pružiti više svojoj sestri. Isto tako je i sa Kobejem“, kazao je Shaq.

Također, govorio je o svojoj vezi sa Bryantom, koja je u nekim trenucima bila obilježena sukobima i prozivkama u javnosti.

“Naša veza je bila bratska. Mi smo braća, svađamo se, ali radimo to na svoj način”, kazao je Shaq.

Također, Turner sports organizirao je sinoć specijalnu emisiju posvećenu Bryantu, u kojoj je poznata postavka Ernie Johnsona, Kevina Smitha, Charlesa Barkleya te Shaqa i Dwayne Wadea govorila o nasljeđu Bryanta.

Shaq je ispričao kako je saznao vijest o smrti svog saigrača, kako se to jutro čuo sa Bryantom.

“Jednostavno, teško se pomiriti sa tim da ga više nema”, kazao je Shaq i dodao.

“Mnogo radimo, trudimo se i nekad uzmemo stvari zdravo za gotovo… Izgubili smo najboljeg Lakera u historiji, najboljeg košarkaša u historiji. Ljudi će mi reći – uzmi sebi vremena, bit će bolje, ali meni će to biti vrlo teško. Moja duša napustila je moje tijelo. Samo bih htio još jednom nešto reći ljudima koje smo izgubili, bilo šta… Jer jednom kad odeš, otišao si zauvijek. Naša imena, Kobejevo i moje, bit će zauvijek povezano“, kazao je Shaq i briznuo u plač.

Sport centar

SHAQ on Kobe.

“I haven’t felt a pain that sharp in a while.. it definitely changes me.”Shaq on Kobe Bryant. (via NBA on TNT)

Gepostet von NBA TV am Dienstag, 28. Januar 2020

Komentariši