Skupština ABA lige, koja je trebalo da bude održana u petak u 10 sati, odložena je u četvrtak kasno uveče jer i dalje ne postoji jedinstvo među klubovima i u takvoj atmosferi, prema riječima dosadašnjeg predsednika Domogoja Čavlovića, nema smisla sazivati sjednicu od koje zavisi opstanak takmičenja piše sportklub.

Direktor Cibone i prošle sezone prvi čovjek regionalnog takmičenja, usljed svih problema koji su nastali u proteklom periodu, sazvao je nakon razgovora sa klubovima Skupštinu za petak, ali je na manje od 12 sati prije planiranog održavanja i otkazao.

Ocijenjeno je na osnovu svega što se dešavalo da je u pitanju „dan D“ za regionalno takmičenje, ali od Skupštine neće biti ništa, jer je Čavlović uputio dopis svim klubovima u kojem naglašava da održavanje novog sastanka nema smisla, jer nema najava niti konsenzusa za donošenje odluka neophodnih da takmičenje počne.

Dopis koji je Domagoj Čavlović proslijedio klubovima, prenosimo u cjelosti:

„Poštovani svi, u najboljoj nameri i uz puno razgovora sa pojedinim klubovima koji su me uveravali da sazivanje Skuštine ima smisla, to sam uz odobravanje svih i napravio uz napomenu da je sazvana u kratkom roku i da vredi ukoliko se svi slažu sa sazivanjem.
Nakon pojedinih dopisa, jasno je da se nastavlja sa ucenama od strane nekih, te da sam ja lično kao predstavnik KK Cibona prevaren i izigran obećanjima koje sam dobio, da je svima prvenstveno u interesu da liga počne i da svi želimo da je igramo. Bez dizanja iznad ličnih interesa i sagledavanja šire slike, što bi trebalo biti opstanak lige po svaku cenu, nema smisla ni sutrašnja Skupština kao ni što dosadašnji sastanci nisu urodili plodom. Zbog svega navedenog, smatram da sutrašnja Skupština nije potrebno da se održi. Laku noć svima i laku noć ABA liga“, navodi se u dopisu koji je proslijedio Čavlović prethodne sezone predsjednik ABA lige, koji je uložio maksimum napora da se takmičenje nastavi.

Svetozar Janičić / sportklub

Leave a Reply