Rekoše da će nas zvati na svečano otvorenje novih prostorija KS BiH. Rekoše i porekoše. Doduše rekli smo i mi da nas Amer Čolan, generalni sekretar, još uvijek, skine sa mailnig liste jer s njim zaista nemamo više šta da pričamo.

No, valjda ima neko drugi u KS BiH koji poziva novinare i medije, a da to nije Čolan? Bar mi imamo takav dojam da ima jer kada su “presice” onda se pojavljuju s vremena na vrijeme PR-ovi na određeno vrijeme. Mogao je i sada da “uleti” i pozove novinare u nove kancelarijske prostore.

KS BiH je kuća svih nas, a ako bude kuća pojedinaca, poput Čolana, onda nikada nećemo krenuti naprijed.

Uglavnom bilo kako bilo, predsjednik KS BiH Mirza Teletović se na Facebook profilu pohvalio novim prosttorijama i zahvalio sponzorima na uređenju enterijera. Bilo je ića i pića. Valjda nam napokon krenemo naprijed kada je košarka u pitanju.

Savez, recimo, ne smije biti sarajevski, a ne smije biti ni rob pojedinih uhljeba u njemu koji su u direktnom sukobu interesa. Naime, KS BiH ne priznaje Aba ligu i tu organizaciju, ali su uposlenici Saveza, gle čuda, delagati na utakmicama Aba lige.

V.B.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here