Beogradski Partizan je u ovoj sezoni u grdnim problemima. Nije odbranjen pehar u Kupu Radivoja Koraća, nerealan je plasman u Aba play-off, a pod velikim upitnikom je i prolazak u TOP 8 EuroCupa.

Navijači su s pravom nezadovoljni. Prema saznanjima do kojih je došao portal BHbasket u sportskom sektoru KK Partizan se sprema velika čista. I to u pauzi između dvije sezone.

Sportski sektor kluba je po mnogima najodgovorniji za rezultate. Koji su, ruku na srce, mizerni spram ulaganja.

Gdje se pogriješilo? Da li je “greška” Vlado Šćepanović, koji je preuzeo klub nakon odlaska Andree Trinchieria? Šćepanović nije bio bez iskustva. Samostalno je vodio Budućnost Voli.

Na početku sezone se vidjelo da je Partizanov “orkestar” raštiman.

Došao je Sašo Filipovski, čini se kada je đavo već odnio svoje. I onda…

Filipovski ili sportski sektor donose odluku o raskidu saradnje sa Nemanjom Gordićem i nešto kasnije Codi Millerom McIntyrejom. Došao je Joshua Perkins i u “utakmici sezone”, polufinalu Kupa Radivoja Koraća, odigrao 8 minuta i 24 sekunde. Da li je komentar potreban?

U Partizanovom “ćorsokaku” se ne snalazi Ognjen Jaramaz jer je na poziciji između 1 i 2. Zašto je onda tu Perkins ako igra samo 8:24 u polufinalu sa Crvenom Zvezdom?

Nadalje ko je promoviran od mlađih igrača? Uroš Trifunović? OK, vidjet ćemo hoće li ga biti u rekonstrukciji kluba koja je neminovna.

Već se priča o nasljedniku Filipovskog. Priča se o Petru Mijoviću kao rješenju što je u konačnici obećavajuće. Ali… Uvijek ima ono ali, a Partizan je iza ovog “ali” očito protraćio još jednu sezonu i nalazi se daleko od koncepta Duška Vujoševića.

Od koncepta produkcije mladih igrača, pa i onih iz inostranstva kakvi su bili Veseli ili Bertrans, do koncepta kupovine stranaca koji se u Partizanu smijenjuju kao na autobuskoj stanici.

E.Sk / Foto: Nebojša Perušić

Leave a Reply