KK Bosna Royal u srijedu u 17 sati gostuje ekipi KK Promo u okviru polufinalne utakmice KUP-a Mirza Delibašić, sistema A.

Sutrašnju utakmicu za službenu stranicu kluba najavili su trener ekipe Pašalić i igrač Besedič:
“Ekipa Proma je netipična i vrlo nezgodna ekipa. Nalaze se u dobroj formi i sigurno da možemo očekivati da će sutra igrati na gornjoj granici svojih mogućnosti .
Zbog toga je ključni element da odgovorimo na njihovu energiju, našom energijom. Na gostovanje idemo igrati hrabru košarku, u odbrani pametnu i agresivnu i da kreiramo ambijent u kojem će naš kvalitet doći do izražaja. Imamo veliki motiv da prođemo u narednu rundu KUP-a, tako da su naše misli okrenute samo ka pobjedi. Poželio bih objema ekipama fer i sportsku igru i da ostanemo zdravi, a da na terenu bolji pobjedi”, rekao je Pašalić.
“Jako smo trenirali i spremali se za ovu utakmicu. Motivisani smo, atmosfera je odlična i idemo u Donji Vakuf da se revanširamo Promu za poraz od prije nekoliko dana. Napravit ćemo sve što je moguće da se plasiramo na Final 4 Kupa Mirza Delibašić , ali idemo utakmicu po utakmicu”, dodao je Besedič.

R.BH.

Leave a Reply