Trener KK Bosna Royal Ahmet Pašalić i prvotimac Aleksandar Sokolović, su izrazili očekivanja pred predarojeći derbi.

“Ekipa Slobode je dobro vođen, tim sa kvalitetnim rosterom. Trener Mulaomerović radi sjejan posao. Utakmica između ova dva tima, uvijek privlači posebnu pažnju . Poseban motiv za ovu utakmicu ne treba tražiti. Utakmica sama po sebi ima značaj nacaj. Izuzetno mi je žao što neće biti publike, te se iskreno nadam da to neće uticati na kvalitet košarke .
Svjesni smo da je Sloboda favorit, to nije nikakva tajna. Oni imaju najveće moguće ambicije ove sezone. Ono što ja želim, jeste da odreagujemo najbolje moguće poslije poraza u Kaknju. Da pokažemo da smo izvukli pouke, da defanzivno budemo odgovorniji sa velikom dozom energije. Da pokažemo da smo danas bolji tim nego jučer, da vidimo da rastemo kao ekipa i u takvom ambijentu tražimo našu priliku za pobjedu’, rekao je Pašalić.

“Ovo je utakmica u kojoj možemo mnogo da dobijemo a malo da izgubimo u ovom, za nas, teškom trenutku. Mišljenja sam da smo u procesu stvaranja tima. Za sad smo samo skup pojedinaca koji teži da postane tim. Ekipa Slobode je odlično selektirana, u timu svako ima svoju ulogu i izabrali su način igre koji njima najviše odgovara. Igraju odbranu sa dosta preuzimanja, ofanzivno teže ranom rješavanju situacija i dosta koriste igru jedan na jedan. Poželio bi sreću i njima i nama i neka bolja ekipa pobjedi”, izjavio je Sokolović.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 25.10.2020. godine.

R.BH.

Leave a Reply