Ahmet Pašalić, šef struke KK Bosna Royal, u razgovoru za portal BHbasket iznio je planove za budućnost kluba, kao i rezime sezone.

“Vratili smo se u društvo najboljih. Nažalost sezona se završila prijevremeno zbog svima nama dobro poznatog razloga. Mislim da je Savez donio ispravnu odluku. Tek sada vidimo koliko koronavirus uzima maha i kakvu štetu pravi za cjelokupno društvo. Nakon 19 odigranih kola, mi smo ostvari 17 pobjeda i kada pogledate statistiku vidimo da smo bili najefikasniji napad, a pritom ekipa koja je primila najmanje broj poena. Zbog toga želim čestitati svojim igračima i mislim da su bez obzira na prijevremeni završetak lige apsolutno zasluženo izborili ulazak u elitni rang”, ističe Pašalić.

Na pitanje koliko znači povratak Bosne za bh. košarku, trener Studenata je istakao:

“Sigurno da povratak Bosne u bh. elitu znači dosta za Grad Sarajevo i za bh.košarku. Sada ću ovo reći kao navijač, mislim da je na svima nama koji volimo ovaj klub, kako ljudima u klubu, tako navijačima, iskrenim Bosnašima, prijateljima kluba, državnim institucijama, gradu Sarajevu da damo maksimum u onome sto je u našim “moćima”. Imamo Bosnu u eliti, Bosni nije mjesto samo tu. Sistemski moramo postaviti stvari i nastaviti se razvijati na zdravim temeljima i težiti ka plasmanu u regionalnu ligu,” zaključio je Pašalić.

R.BH.

Foto:SportSport.ba

Odgovori