Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kolicima saznala je imena protivnika na Evropskom prvenstvu B divizije koje će se održati u Belgiji, piše portal sport1.ba.

Belgijski Charleroi bit će domaćin prvenstva koje će se održati od 16. do 24. juna ove godine. Naša reprezentacija smještean je u grupu B sa reprezentacijama Litvanije, Hrvatske i Slovenije.

U Grupi A se nalaze Švedska, Rusija, Latvija i Belgija. Tim povodom kontaktirali smo direktora naše reprezentacije Alagu Pašića, koji nam je povodom žrijeba rekao sljedeće: ‘Upravo je završeno žrijebanje. Mogu reći da smo prošli dobro. Imamo dobru grupu u kojoj možemo ostavriti dobar rezultat.

Poznajemo suparničke selekcije više nego dobro. Uz dobre pripreme i uz kvalitet koji imamo u reprezentaciji možemo do dobrog rezultata u grupi, ali i poslije u unakrsnom takmičenju koje slijedi nakon takmičenja po grupama.’ Pobjednik EP divizije B plasirat će se u A diviziju. Napomene radi, Sarajevo je prije dvije godine bilo domaćin Evropskog prvenstva divizije B.

sport1.ba

Leave a Reply