Poslije odličnog starta u Evrokupu i ABA ligi, koronavirus je ušao u redove Mornara i zaustavio novi uzlet barske košarke.

Barani su nakon četiri uzastopne pobjede, od kojih jedna protiv Unikahe (90:80), relativno lako poraženi u dvije naredne utakmice. Nije grijeh izgubiti od Crvene zvezde u Beogradu i francuskog Metropolitena u Parizu, ali se vidjelo da to nije pravi Mornar, s početka sezone. U takvom, lošem raspoloženju, ekipa iz najvećeg crnogorskog lučkog grada, dočekuje meč sa ekipom Budućnost Voli u svojoj „Topolici“, u okviru petog kola „B“ grupe Evrokupa.

Trener Mihailo Pavićević je prilično rezigniran pred duel sa Podgoričanima.

„Iz više razloga, nije mi lako da govorim o košarci, situacija nije uopšte dobra. Ne mogu da razmišljam o pripremi utakmice, nego koliko ću igrača imati na treningu i ko je sledeći da bude pozitivan na koronu. Iskren da budem, o utakmici teško šta mogu reći. Budućnost je apsolutni favorit, imaju sjajan tim, igraju odlično. Do unazad sedam dana i mi smo izgledali odlično i ponosio sam se igrama koje smo pružali, ali veća sila nas je dovela u ovu situaciju. Nimalo nije lako, još uvijek ne znamo u kojem sastavu ćemo nastupiti u srijedu. Za sada sigurno bez četvorice koji su među glavnim igračima. Nadamo se da će se na tome završiti i da ćemo moći da se vratimo normalnom radu. Sve ovo pomalo gubi smisao. Bojim se da će na kraju uspjeh ostvariti ona ekipa koja bude imala sreću sa COVID-om“, zaključio je Pavićević.

Centar Uroš Luković, uprkos svemu, očekuje pravi crnogorski derbi.

„Ne znam u kakvom ćemo sastavu nastupiti protiv Budućnosti, ali to je derbi i garantujem da će, ko god izađe na teren, poginuti da dobijemo utakmicu“, kazao je Luković.

Utakmica između Mornara i Budućnost Volija igra se u srijedu, 28. oktobra, od 19 časova, u dvorani „Topolica“, bez prisustva publike.

FOS Media

Leave a Reply