Mihailo Pavićević, trener Mornara, nakon utakmice u Splitu, govorio je o samom susretu, ali je posebno ostavio sve prisutne bez trkst kada je govorio o Hajduku, Jugoplastici:

Hvala Splitu na sjajnom gostoprimstvu koje smo doživjeli, čestitam ekipi Splita na sjajnim igrama do sada. Moje igrače sam pokušao uvjeriti da će biti teška utakmica. Ušli smo opušteno u prvu četvrtinu, primili 35 poena, ali u drugom poluvremenu smo pojačali obranu, našao sam petorku koja je napravila dobar posao. Ovo je bitna pobjeda za nas.”

Ova utakmica je za mene posebno emotivna. Moja familija, otac, stric i brat bili smo najveći Hajdukovci i navijači Jugoplastike u Crnoj Gori. Znao sam da imam neprospavane noći nakon poraza Hajduka. Protiv Sent Etjena 4:1, jedna od najtežih sportskih noći mi je to bila”, ispričao je šef struke Mornara, a onda naveo i manje poznat detalj.

“A drugi emotivan razlog zbog čega sam počeo igrati košarku a bio sam talentovaniji za mnogo drugih sportova bio je Damir Šolman. Čitav život sam zbog njega nosio dres sa brojem 12”, rekao je Pavićević i zamolio portparola Splita da prenese njegove pozdrave legendarnom košarkašu.

Trener Mornara poželio je sve najbolje Splitu u nastavku sezone.

R.BH.

Leave a Reply