Mornar iz Bara sutra u 2.kolu ABA lige dočekuje predstavnika Bosne i Hercegovine ekipu Igokee iz Laktaša.

‘Ove godine u ABA lige ne možemo rivale da dijelimo na lake i teške, svi su napravili dobre ekipe, svi su se pojačali, što je potvrdilo i prvo kolo. Znači, nema favorita, svaka utakmica je posebna priča. Mi smo u prvom kolu napravili veliku stvar u Zagrebu, jer svaka pobjeda u gostima je velika, ali, kao u tenisu, taj brejk treba potvrditi”, započeo je trener Barana Mihailo Pavićević najavu meča protiv Igokee, a potom analizirao narednog rivala:

”Čeka nas izuzetno teška utakmica. Ona je, kao i mi, sastavljena od veoma iskusnih, provjerenih igrača koji znaju da igraju. U prvom kolu bili su “na loptu” protiv Partizana. Bićemo maksimalno fokusirani i ozbiljni sa dovoljnom dozom respekta prema rivalu, ali i vjerom u sebe. Imamo dovoljno razloga da vjerujemo u svoje mogućnosti, jer smo ove godine napravili ekipu za respekt, sastavljenu od vrlo dobrih, provjerenih igrača. Istina, vrijeme nije radilo za nas, još uvijek nismo odradili zajednički trening, iz objektivnih razloga. Vranješ je još van trenežnog procesa, a Nidam je poslije Zagreba otputovao kući pošto je dobio kćerku. Svi smo radosni zbog tog najljepšeg događaja u životu jednog čovjeka. Odsustvovao je nekoliko dana, ali znamo kakav je profesionalac i da će spremno dočekati duel sa Igokeom”, tvrdi strateg Mornara.

Dugogodišnji bek Budućnosti koji se od ove sezone priključio Baranima, Sead Šehović, kaže da je njegova ekipa spremna za sljedeći izazov:

”Očekuje nas težak meč sa Igokeom. Ove godine napravili su veoma dobar tim, igraju dobro, što pokazuje i duel iz prvog kola protiv Partizana. Mi smo ostvarili bitnu pobjedu na startu, dočekaćemo ih puni samopouzdanja pred domaćom publikom. Nadam se da ćemo biti na svom nivou i upisati još jednu pobjedu.“

Utakmica u Baru igra se sutra, zakazana je u 20 časova.

K.L.

Odgovori