Pulen je od početka ljeta bio na meti Mornara, usmeni dogovor je postojao već neko vrijeme, ali je Pulen tražio strpljenje kako bi vidio da li može da realizuje finansijski unosniji ugovor u Kini. Kako od odlaska u Kinu nije bilo ništa, Pulen je održao riječ i izabrao Bar.

Velika želja se ostvarila, trud i upornost uprave barskog kluba su se isplatili – doskorašnji košgeter Cedevite i jedna od najvećih zvijezda ABA lige minule sezone, Džejkob Pulen (29 god, 185cm) potpisao je danas ugovor sa Mornarom.

Američki bek će, tako, i sljedeće sezone nositi narandžasti dres, ali ovog puta sa grbom crnogorskog vicešampiona (naranžasta je jedna od boja dresa Mornara).

Tokom 11 godina duge profesionalne karijere, Pulen je, između ostalih, nosio dres italijanskog Virtusa, jerusalimskog Hapoela, španskih timova Barselone i Sevilje, ruskog Himkija, igrao je u NBA za Filadelfiju, u dva navrata je bio član Cedevite, nastupao je i u Iranu i Turskoj…

Minule sezone je u ABA ligi za Cedevitu prosječno po meču bilježio 17,4 poena, imao 1,8 uhvaćenu loptu i 1,9 asistenciju.

Izvor: Vijesti.me.

Komentariši