Pred utakmicu finala Kupa Sistema A za koju su znali da neće biti odigrana jer nisu željeli da postignu zajednički dogovor sa Slobodom oko termina na društvenim mrežama KK Bosna Royal objavljivani su linkovi sa numerom: Mirza, hvala ti… te video-snimci koji najavljuju “game day”.

Šta su željeli postići time? Još jednom se sakriti iza besmrtnog imena Mirze Delibašića – Kinđeta?

Kada je danas obznanjeno da se final-four Kupa “Mirza Delibašić” ponovo igra u Laktašima najblaže rečeno nismo mogli vjerovati.

Ne zbog Igokee, Laktaša ili nekog trećeg već zbog Bosne Royala. Čemu onda kompletna halabuka, pokazivanje mišića, kada su Bosna Royal i Sloboda pitanje putnika na final-four mogli riješiti u prvenstvenom dvoboju.

Nakon što su iz Bosne Royala uradili to što su uradili, nakon što su na “game day” puštali numere u čast Kinđeta očekivali smo da će final-four 100% biti u Skenderiji. Ali…

Bosna Royal će u polufinalu u Laktašima igrati sa Igokeom, a na final-four u njegovoj dvorani i klubu koji nosi ime slavnog evropskog prvaka još ćemo čekati.

Kinđe pojedincima, očito, služi za manipulisanje emocijama. U godini kada nije odigran Memorijalni turnir “Mirza Delibašić”, koji organizuje porodica a ne Bosna Royal, očekivali smo da će se bar ta Bosna Royal izboriti za final-four Kupa “Mirza Delibašić” u Skenderiji.

Uzalud nam trud “svirači”. Na koncu konca, što bi rekli, ovo je još jedna bruka Bosna Royala. O investitoru se šuti, o školi Dine Bilalovića isto tako, a sutra se potpisuje ugovor sa GEN-om.

U ovakvoj Bosni Royal je sve moguće i zbog toga su u našem najslavnijem košarkaškom kolektivu ili kolektivu koji baštini svjetle trenutke nekadašnje Bosne neophodne su korijenite promjene.

E.Skokić

Leave a Reply