Šta je još trebao Dragan Bajić uraditi da rukovodstvo bh.prvaka Igokee shvati da je on odani vojnik kluba koji neće izbjeći borbu i kada su izgledi minimalni.

Nakon titule u regularnom dijelu Aba lige, nakon titula u Bosni i Hercegovini, nakon dva spašavanja kluba od ispadanja iz Aba lige, Dragan Bajić je napokon dobio ugovor na tri godine.

Bajića možete voliti ili ne, ali njegov CV dovoljno govori o rezultatima koje je postigao.

Posljednji izazov prihvatio je bez razmišljanja i izvukao Igokeu iz gotovo bezizlazne situacije. Šta li su u tim trenucima mislili oni koji su njegov rad bezrazložno devalvirali, a takvih, vjerovali ili ne, ima u i oko rukovodstva Igokee.

Kako to znamo? Znamo od naših izvora iz KS BiH koji su svjedočili njihovim izjavama i glasanjima kada je Bajić bio kandidat ili jedan od kandidata za selektorske funkcije u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Bajić je nakon toga pokazao da je bolji čovjek od njih. Nije zlopamtilo. Nije bio zlopamtilo ni prema portalu BHbasket. Znali smo ga kritikovati, ali s njim smo uvijek bili na čisto. Prihvatao je ljudski kritike, a onda kada su nam u Laktašima uskratili pravo na gledanje Kupa Mirza Delibašić jedan je od rijetkih koji nam je stisnuo ruku.

I to govori o Bajiću.

Zbog toga rukovodstvo KK Igokee je napokon dodijelilo orden za vojnika kluba. Možda i najodanijeg vojnika, koji neće izbjeći “fight” i kad mnogi drugi pognu glave.

Bajić je često osporavan, ali… Priliku su imali mnogi prije i poslije njega. Imali su veze i vezice, ali nisu imali rezultate. Bajić ima rezultate, a, priznat ćete, rezultati su ti koji ostavljaju ili smijenjuju trenera.

S ugovorom na tri godine Bajić je dobio, narodski rečeno, rahatnije okruženje. Može kreirati tim na duži vremenski period i može ponovo nevjernim Tomama začepiti usta.

E.Skokić

Leave a Reply