Petra Leko mlada je košarkašica ŽKK Zrinjski 2010. Plemkinje u ovoj sezoni igraju odlično, pa evo što to o tome za portal hercegovina.in kaže Petra.

Za početak možeš li nam reći kako si se odlučila za treniranje košarke? Možeš li se prisjetiti tih početaka. Koje si sve selekcije prošla?

Na svoj prvi trening košarke odlučila sam se na nagovor prijateljice. Htjela sam se oprobati u nekom sportu, i tako zavoljela košarku u kojoj sam se zadržala evo sve do danas. Prošla sam sve natjecateljske selekcije, a sada se trenutno natječem u selekciji juniorki koje igraju Ligu Mladih KS HB i selekciji seniorki koje igraju A1 BIH Ligu.

Kako je jednoj mladoj djevojci lako ili teško pored svih obaveza naći vremena za treniranje i igranje utakmica?

Nekada je stvarno teško, ali smatram da je najvažnije odrediti prioritete te dobro rasporediti vrijeme.

Ova sezona ide sjajno i Plemkinje su prve na ljestvici. Jeste li očekivale sve pobjede u dosadašnjem dijelu natjecanja? Kako si ti zadovoljna svojim, ali i igrama cijele ekipe?

Budući da smo ostvarili 3 uzastopne pobjede s pravom možemo biti zadovoljni ali svakako da uvijek može bolje. U narednom dijelu natjecanja potrudit ćemo se podignuti razinu svoje igre i smanjiti broj grešaka, a nadam se i nastaviti s dobrim rezultatima.

Koliko vama igračicama znači to što imate odličnu trenericu?

Sigurno da nam znači puno, budući da pored toga što je odlična trenerica, trudi se i da kako nas, tako i mlađe selekcije usmjeri na pravi put. Osoba je od koje se može puno toga naučiti i ovim putem želim joj se zahvaliti na svim riječima i djelima koje je učinila i čini za sve selekcije u ovih skoro pa 10 godina postojanja kluba.

Što bi sada ti mogla poručiti čitateljima hercegovina.in?

Prije svega želim se zahvaliti portalu Hercegovina.in što prate sva naša dešavanja. Ovim putem također želim pozvati sve čitatelje da nas dođu podržati na utakmicama koje slijede i biti naš šesti igrač.

Tekst i foto: hercegovina.in

Komentariši