Petrović: Nisam očekivao ovoliko problema (VIDEO)

Najviše smo dobili od Bojana Bogdanovića, 23 poena. Dokapetan je morao i protiv Mađarske igrati 37 minuta.

“Ovo je bio dobar pokus za sutra”, rekao je Aleksandar Petrović nakon mučenja s Mađarskom i uoči utakmice s Rumunjskom.

48 godina Mađarska, koja je 1955. godine na domaćem terenu osvojila zlato, nije dobila utakmicu na Eurobasketu. A protiv Hrvatske u posljednjih deset minuta ušla je s vodstvom. Nošena brojnom navijačima u Cluju. Nije bio jednostavan zadatak pred Hrvatskom, ali kvaliteta je isplivala.

“Jučerašnji dan pokazao je kolike tenzije nosi otvaranje. Nisam očekivao da ćemo imati ovoliko problema u dva segmenta. Protivnik nam je uzeo sve “ničije” lopte, deset u prvom poluvremenu, a drugi problem, koji je bio i u pripremama, jest da dok smo se branili s centrima, odlično su nas razvlačili i dodavali kvalitetne lopte koje nismo mogli ispratiti”, rekao je izbornik Aleksandar Petrović za HRT.

Presudilo je Petrovićevo tajno oružje. Šarić i Bender zajedno, Mađari su ostali na pet poena.

“Mislio sam da neću morati posegnuti za tim, ali oni su uspjeli iskontrolirati središnji pick i onda je bilo mirno. Svjesni smo problema koje smo imali, a što znači otvaranje, moglo se vidjeti na Šariću. Ušao je i napadački i obrambeno loše, resetirao se na klupi i onda smo počeli dobivati od njega.”

Najviše smo dobili od Bojana Bogdanovića, 23 poena. Dokapetan je morao i protiv Mađarske igrati 37 minuta.

“Sami smo razigrali Mađare, dopustili im puno drugih prilika i skokova u napadu. Imali smo deset izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, ali onda je kasnije bila igra mačke i miša. Navikao sam igrati punu minutažu, to je sedam-osam utakmica na EP-u i ne vidim problem da nas nekoliko igra više od 30 minuta.”

Marko Tomas odigrao je 24, a njegova trica za 59:53 umirila je Mađare. Imao je zadatak čuvati najopasnijeg, ali to je radio samo u prvom poluvremenu jer Hanga je osjetio kuk i više nije ulazio.

“Lopta im je brzo išla, dosta su nas ispremiješali u obrani, dolazili lagano do skoka. Sreća da je Hanga osjetio probleme.”

Nije nesreća što nas nakon ovakve partije u subotu čeka Rumunjska.

“Rumunji ipak imaju limitiran igrački kadar. Branit će se s puno zonskog presinga, pred nama je tek njihova utakmica s Češkom, tu ćemo ih vidjeti. Međutim, ovo je bio dobar pokus za sutra. Danas smo igrali u gostujućoj atmosferi, doduše, pred 2500 ljudi, sutra pred deset. Idemo riješiti osminu finala i onda možemo mirnije gledati prema 10. rujnu”, poručio je izbornik Petrović.

Odgovori