Spars je u prvoj polufinalnoj utakmici sastao se sa ekipom Podgorice. Pobjeda je pripala “Plavima” s Grbavice rezultatom 72:64.

Bh. predstavnik je otvorio odlično utakmicu i nakon prve dionice prednost od +10 razlike, 29:19 vodile su Sarajlije, a Gegić je imao dvocifren učinak od 12 poena. Sredinom drugog perioda Spars ima +15 na kontu.  Podgoričani uspjevaju u pojedinim momentima spustiti na 8 razlike zaostatka. Spars finišira drugu dionicu tricom Klavžara i na odmor odlazi vodstvom 46:32.

Treća četvrtina  je vrlo čvrsta, za pet minuta Podgorica je ubacila četiri poena, a Spars nije postigao koševe. Sušni period prekida poentiranjem Gegić u 26. minuti igre. Što je značilo u tim momentima za ekipu, potvrđuje to i serija Sparsa od 7:0. U posljednji period ulazi se rezultatom 56:46 u korist našeg kluba. Ne koriste Sarajlije nekoliko napada, s druge strane Podgoričani poentiraju i smanjuju na -5, 55:60 u 34. minuti susreta. U  završnici utakmice Spars ne dopušta Podgorici da napravi preokret i Hasandićevom tricom potvrđuje pobjedu u prvoj utakmici polufinalne serije.

Kod Sparsa Gegić je ubacio 20, Hasandić 16, Kamenjaš 12 poena i 10 skokova i Klavžar 11 poena. U redovima Podgorice Čarapić 14, Musić 12 i Tmušić 11 poena.

N.S.

 

Leave a Reply