Košarkaši Mornara prekinuli su večeras u ”Topolici” niz od pet poraza, savladavši u petoj rundi ABA lige do danas neporaženog lidera Cedevita Olimpiju, rezultatom 77:70.

Očajno su Barani počeli meč, gosti iz Ljubljane su poveli 0:10, a ni prvi koš domaćina večeras (Šehović) nije prekinuo njihov nalet, pa je semafor u ”Topolici” u 6. minutu pokazivao 2:16.

Uspjeli su Mornari da konsoliduju redove i povežu nekoliko dobrih napada u preostalom dijelu uvodnog kvartala i smanje na 15:22, ali je Cedevita Olimpija u drugoj dionci ponovo vratila dvocifreni višak, koji je sačuvala do odmora – 29:42.

U trećoj četvrtini gosti su do 26. minuta održavali solidnu distancu (41:52), a onda je Pulen sa dvije dalekometne trojke približio Mornar na -5, da bi Reli Ros polovičnim učinkom sa linije penala dodatno umanjio zaostatak (48:52).

Cedevitin napad je potpuno stao u finišu pretposljednje četvrtine, pa su Barani preko Volera kompletirali seriju 9:0, te prišli na samo posjed minusa – 50:52.

Nalet domaćina prekinuo je Hopkins sa 4 poena (50:56), da bi deficit trojkom prepolovio Bjelica (53:56), a potom uporni Markota, kojem je do tog trenutka malo šta polazilo za rukom, dinamični treći period igre zaključio trojkom za izjednačenje – 56:56.

Prvi koš nakon minut i deset sekundi igre u posljednjoj dionici postigao je Murić, a odmah potom prvo vođstvo na meču trojkom iz desnog kornera Mornaru donio Voler – 59:58.

Razbuđeni Markota je prvo košem iz okreta ispod obruča, a potom novom trojkom (u međuvremenu koš za goste postigao Simonović) odveo domaćina na +4 (64:60).

Nastavili su Pavićevićevi puleni sa čvrstom odbranom i dobrim rješenjima u napadu, pa su se ubrzo košem Nidama odvojili na 7 poena distance – 69:62 (37. minut).

Crnogorski reprezentativac je sa linije penala uvećao višak za dva poena (71:62) i treća pobjeda u regionalnom takmičenju je počela da se smiješi Mornaru nešto više od dva minuta prije kraja.

Mornar je lako priveo meč kraju, a onda je u samom finišu susreta Boatrajt, pomalo nesportski, oduzeo loptu Nidamu koji je čekao da iscuri vrijeme, i zakucaoza 77:70, usljed čega je jedan navijač Barana utrčao na teren i napao Amerikanca iz Cedevita Olimpije, zbog čega će Mornar nesumnjivo snositi posljedice…

Zbog pometnje koja je nastala, sudije su dugo pregledale snimak, a onda donijele odluku da isključe po dva igrača na obje strane, te da Boatrajtu dodijele tehničku grešku. Pulen je promašio bacanje i rezultat je ostao 77:70.

Najefikasniji u timu pobjednika sa 17 poena bio je Pulen, kojeg je sa 13 poena pratio Nidam, sa 11 Reli Ros, te sa po 10 Voler i Luković, koji je imao i pet blokada. Raduje i povratak na teren Nemanje Vranješa, koji je na ovosezonskom debiju odigrao pet minuta.

U gostujućem sastavu Miler Mekintajer je ubacio 12 poena, Murić 11, a Simonović 10.

fosmedia.me

Foto: Mornar / Media pro

Komentariši