Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, danas se u Vijećnici susreo sa predstavnicima Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, sportskim direktorom i legendarnim kapitenom našeg nacionalnog tima Samirom Avdićem, generalnim sekretarom Amerom Čolanom, te nekadašnjim reprezentativcem Damirom Mirkovićem.

Grad Sarajevo će, u okviru svojih mogućnosti, pružiti podršku aplikaciji Košarkaškog saveza BiH za organizaciju završnog turnira kvalifikacija za Eurobasket košarkašica, ali i kvalifikacija za EP muškaraca.

“Sportski uspjesi moraju biti interes svih nivoa vlasti. Sarajevo je bilo epicentar košarke koja je u Bosni i Hercegovini uvijek pravila historijske rezultate. Grad Sarajevo želi afirmirati ljepotu sporta i nastavlja dugogodišnju praksu podrške sportskim kolektivima, programima sporta i organizaciji sportskih manifestacija na području grada koji na najbolji način predstavljaju našu zemlju u regionu, ali i cijelom svijetu. Oba kvalifikaciona turnira su jako zahtjevna po pitanju infrastrukture i finansija, ali Sarajevo će pokazati da sa svojom historijom i potencijalom ponovo možemo biti centar košarke u ovom dijelu Evrope, ali i tradicionalno dobri domaćini”, istakao je Skaka.

Predstavnici KS BiH uručili su simbolično dres gradonačelniku, u znak zahvalnosti i podrške.

„Siguran sam da odlučnošću, motiviranošću i duhom kolektiva, naši sportisti zajedno sa trenerima i upravom, mogu i dalje postizati izuzetne rezultate”, dodao je gradonačelnik.

Basket.ba

Leave a Reply