U ovkriu SKPC Mejdan štetu je pretprpila i poznata tuzlanska kuglana. Tim povodom kuglaškom klubu Sloboda stiže podrška od sportskih prijatelja.

Iz KK Medvešćak stigla je poruka:

Našim  sportskim prijateljima iz kuglaškog kluba Sloboda želimo izraziti punu podršku u svakom pogledu. Izražavamo i podršku svim sportskim radnicima i naravno građanima Tuzle. Uvjerenje smo kako ćete iznaći snage i finansijska sredstva za obnovu kuglane i dalje djelovanje kluba i kuglanja uopće, saopštili su iz Medvešćaka.

Želimo izraziti žalost i ponuditi sportsku pomoć povodom nepogode koja je pogodila vaš dom, kuglanu u Mejdanu. Kuglanje u BiH je jedan od najupsješnijih sportova KK Sloboda i RSD sloboda su izuzetan činilac tog sporta. Stoga nam je obaveza moralna i sportska da Vam pružimo ruku podrške o ovom teškom vremenu, piše između ostalog u saopštenju KK Revita iz Banjaluke

KK Crvena zvezda izrazila je svoje žaljenje:

Ovim putem izrazžavamo duboku žalost zbod nedaće koja vas je pogodila. Želimo vam da ovu teškoću izdržite sportski i dostojanstveno. Vi kao sportisti, vaš prelepi grad i divni ljudi u njemu zaslužili ste organizaciju mnogo boljih domaćih i međunarodnih turnira.

Sportski pozdrav iz Crvene zvezde, navodi se između ostalog u pismu podrške iz beogradskog kluba.

Poruku je poslao i Ibro Safić, nekadašnji bh. reprezentativac u kuglanju  iz KK Sloga Bosanski Novi:

Želimo pružiti punu podršku kuglašima Slobode, koji su ostali bez kuglane, navodi Safić.

Bibija Kerla zastupnica u Skupštini kantona Sarajevo da se izdvoji jedan dio sredstava, za SKPC Mejdan.

Molim ministra Alikadića da u mogućnostima ministarstva KS izdvoji određeni dio sredstava kako bi se renoviranla kuglana koja ima jedan od najboljih prostora. Pored kuglane obnova je potrebna i sportskoj dvorani Mejdan.

N.S.

 

Odgovori