Oba zadarska kluba su u novu sezonu HT Premijer lige ušli na pravi način. Nakon što je Sonik Puntamika demolirala Škrljevo, istu je stvar, pa još i goru Zadar napravio svom susjedu i rivalu Šibenki.

Ozbiljno su Zadrani krenuli u susret i bez novopridošlog Justina Cartera te Martina Junakovića. Prva petorka je krenula silovito i za tri minute je već 15:0. Nije se do kraja Zadar osvrtao i razlika je samo rasla.

Trener Veljko Mršić je dao priliku svima, a svi su mu vratili na pravi način pa je Zadar imao 11 strijelaca te je samo Duje Brala odigrao 30 minuta. Dominirao je Darko Planinić s 14 poena u 13 minuta i nije se previše umarao.

Nije mogao Dženan Rahimić pokrenuti svoju ekipu koja je napadački igrala očajno i šutirala je tek 19/60, za tricu samo 6/34. Zaustavila se tako Šibenka na samo 52 poena, dok je Zadar zabio 92 za čak 40 poena razlike.

14 je uz Planinića zabio i Jan Palokaj, dok su 11 dodali Aleksandar Bursać i Jonathan Galloway. Kod Šibenke su jedini na razini bili Ivan Vraneš s 18 poena te Domagoj Bašić s 14.

HT Premijer lige, prvo kolo:
Zadar – Šibenka 92:52

sportnet.hr

Leave a Reply