Kada je malo ko očekivao Bosna Royal je upisao drugu prvenstvenu pobjedu. I to na gostovanju odakle rijetko ko donosi bodove – Višegradu.

Obje momčadi imali su imperativ pobjede. Varda je u nizu od 0-3, a Bosna Royal 0-5. U zanimljivoj utakmici Bosna Royal je kontrolisala rezultat svih 40. minuta, odolijevala napadima domaćih i pomalo čudnim sudijskim odlukama i na kraju zasluženo slavila sa 77:65.

Amerikanac Watson pokazao se kao uspješna investicija. Od prvih trenutaka nije taktizirao, otvorio je utakmicu sa 5 poena, što je poljuljalo redove domaćih. I do kraja je Watson igrao veoma dobro i na kraju se zaustavio na 23 poena. Podršku mu je pružao centar Dujković, koji je ostvario double-double – 15 poena i nevjerovatnih 18 skokova, a i kapiten Rešidović je namjestio ruku i pogodio “tricu” kada su domaći posljednji put priprijetili. Dvocifren je bio i Bakir Forić.

S druge strane u prvom dijelu, slično kao i u Tuzli dobro je odigrao Janković, dok je u drugom dijelu najučinkovitiji bio Stanimirović 19 poena i 9 skokova. Dvocifren je bio Radić sa 12 poena. Varda i Bosna Royal imaju skor 2-6.

dujkovic

varda-bosnaa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here