Prelazak kapitana gruzijske košarkaške reprezentacije Tornikea Šengelije u CSKA je podigao mnogo bure u njegovoj rodnoj zemlji, a zbog napetih odnosa Rusije i Gruzije je reagirala i gruzijska predsjednica…

Velike je tenzije u Gruziji podigao nedavni transfer najboljeg gruzijskog košarkaša Tornikea Šengelije u CSKA. Taj klub ima jaki ruski identitet, a to je Šengeliji zamjerio dobar dio gruzijskog naroda, pa i sama predsjednica Gruzije.

“Loša je vijest i neprihvatljivo je za predsjednicu Gruzije da kapetan košarkaške reprezentacije Gruzije pređe u moskovski CSKA”, napisala je predsjednica Gruzije.

Odnosi dviju država su napeti i narušeni od 2008. i petodnevnog rata u Južnoj Osetiji i Abhaziji koje su proglasile neovisnost. Šengelija je prije CSKA igrao u još jednom klubu s jakim političkim i nacionalnim identitetom, Baskoniji.

CSKA je osnovan kao klub Crvene Armije i dan-danas nosi taj nadimak te crvenu zvijezdu na grbu, a Šengelija je na optužbe iz svoje rodne zemlje odgovorio vrlo iskreno i oštro.

sportnet.rtl.hr

Leave a Reply