Košarkaški klub Spartans iz Živinica na svojoj facebook stranici oprostio se od trenera Bobana Ninića koji je, prema njihovim navodima, novi trener KK Promo iz Donjeg Vakufa.

U objavi je napisano:

Povodom prelaska trenera u KK Promo Generalni menadžer Mirza Memić nam je dao izjavu:”Boban je izvrstan čovjek i veoma talentovan trener koji košarku živi 24 sata. S toga, nije nikakvo čudo da je prešao u klub koji nastupa u Premijer ligi BiH što je najviši nivo takmičenja pod okriljem KS BiH. Boban je u Spartanse došao i pomogao nam da određene stvari u našem projektu podignemo na viši nivo. Ispričao nam je svoje ambicije i mi smo bili radosni da će ići na viši nivo. Sada je to postala stvarnost i mi idemo dogovoriti drugog trenera. Ovih dana smo stupili u kontakt sa nekoliko vrlo kvalitetnih trenera i sigurno ćemo u naredna dva-tri dana imati ime i prezime čovjeka koji će nastaviti razvojni put KK SPARTANS Živinice. Za sada su u opticaju tri trenera koji imaju ozbiljno iskustvo u radu sa mladim igračima. Dvojica su čak i bili selektori svojih država.”

Na sve se nadovezao sada već bivši trener Boban Ninić:” Spartansi su projekat budućnosti i to će se tek viditi u nekoliko narednih godina kada igrači ostvare potpunu afirmaciju na višim nivoima.
Želim se zahvaliti GM-u kluba Mirzi Memiću kao i profesoru Zlatanu Kamberoviću na prošlosezonskih saradnji i odličnim momentima u SPARTANSIMA. To je kolektiv usmjeren radu sa mladim igračima. Kolektiv koji će u budućnosti sigurno pokazati mnogo.
Kako sam rekao to će se još bolje viditi u narednim godinama. Pored ljudi u klubu zahvalan sam i Gradskoj upravi, kao i Gradskom vijeću kada su prepoznali rad ovog kolektiva i iz godine u godinu povećava podršku ovom projektu.
Spartancima i kolegi koji će me zamijeniti na ovom mjestu želim mnogo uspijeha u narednoj sezoni.

V.V.

Leave a Reply