KK Promo je u još od prošle sezone krenuo sa pripremama stručnog štaba za naredni period.

Novi članovi stručnog štaba omladinskog pogona su: košarkašice Sara Kilim i Amna Rejhan i Anel Gracić-Sake.

Klub sada broji šest trenera pa ćemo krenuti redom:

Amer Čaluk – Kale

Rođen 05.04.1990 godine u Travniku.
Košarkom se počeo baviti od 7 godine, prošao sve selekcije našeg kluba, te igrao i u A2 i A1 ligi, učesnik mnogobrojnih košarkaških kampova, igrao za Tuzlansku Sloboda Ditu, 2004. godine proglašen za najboljeg mladog sportistu općine Donji Vakuf.
Košarkašku karijeru završava u sezoni 2016-2017, kada počinje sa trenerskim radom, gdje preuzima sve muške omladinske selekcije. Iste godine ih vodi do niza medalja kroz razna takmičenja i turnire. U šampionskoj sezoni naših seniora u A1 ligi, radio je kao pomoćni trener Kenanu Jugi.
Sezonu 2019/2020 je trenirao kadete i juniore, a od ove sezone Upravni odbor ga imenuje Koordinatorom svih omladinskih selekcija.

Adnan Hodžić-Hodža

Rođen 11.11.1983. u Donjem Vakufu, gdje je završio i gimnaziju.
Košarkom se aktivno bavio 10-ak godina, kada je zbog privatnih obaveza morao da se udalji od parketa.
Hodža se u trenerske vode otisnuo u sezoni 2017/2018 gdje se zauzeo za ono što je našem gradu falilo, a to je ženska košarka. Krenuli smo sa par djevojčica i danas stigli preko broja 70, što je u dobrome Adnanova zasluga. Prva sezona je bila jako teška, ali već u drugoj se vide znaci njegovog rada, pored znatno boljih rezulta, te dva osvojena turnira. Njegove selekcije krasi jedinstvo i sloga te jako dobra atmosfera. U ovu sezonu ulazi rasterećen, te vodi selekcije kadetkinja i pionirki.

Sulejman Rejhan

Rođen 25.05.1985 godine. Jedan od prvih posljeratnih članova našeg kluba, koji je osnovu i srednju školu proveo igrajući za naš klub. Od aktivnnog igranja košarke se oprostio odlaskom na fakultet u Sarajevo.
U našem klubu trenersku karijeru započeo je u sezoni 2019/2020, u kojoj je vodio selekcije predpionira te pionira. Od ove sezone vodi ženske selekcije u istom uzrastu.

Anel Gracić – Sake

Rođen 29.05.2002. godine u Sarajevu. Završio MSŠ u Donjem Vakufu.
Od malih nogu je član našeg kluba, gdje je prošao sve selekcije, te upisao i neke minute i poene u šampionskoj sezoni A1 lige.
U sezoni 2018/2019 je proglašen za najboljeg sportistu u kategoriji Juniora općine Donji Vakuf.
Na žalost, povreda koljena ga spriječava da nastavi igračku karijeru, te u sezoni 2019/2020 polaže seminar za sudiju, kada počinje da sudi Ligu mladih SBK/KSB.
Kao igrač pokazao je prave liderske sposobnosti, te je svojom energijom na terenu dizao cjelu ekipu za stepenicu više i bio jedna od najvažnijih karika svake selekcije u kojoj je igrao, pogotovo u defanzivnim zadatcima. Samim tim, od ove sezone popularni Sake se pridružio našem omladinskom pogonu kao trener mlađih muških selekcija, gdje će nadamo se, uz pomoć starijih i iskusnijih trenera napredovati iz dana u dan.

Amna Rejhan

Rođena 2004. godine u Travniku.
Košarkom se počela baviti 2012. godine. Kapiten je ženske kadetske selekcije i pomoćni trener ženske mini basket selekcije.
Izabrana za najbolju madu sportašicu općine Donji Vakuf 2018. godine. Odličan učenik, član Prve pomoći, dramske sekcije što dokazuje da se sve može stići, ako se prilazi sa dovoljno entuzijazma.

Sara Kilim

Rođena 02.10.2004. godine u Travniku. Pohađa Srednju stručnu školu u Bugojnu, smjer tehničar drumskog saobraćaja.
Košarkom se bavi već duže vrijeme, a tenutno je član kadetske selekcije KK Promo, osim toga radi kao pomoćni trener u mlađim kategorijama KK Promo. Proglašena je uspješnu sportašicu u kategoriji pionirki 2019.godine.

Košarkaški Klub Promo će nastojati u narednom periodu da omogući što veći broj trenerskih i edukativnih seminara za naš stručni štab kako bi djeca imala još kvalitetnije i stručnije trenere.

R.BH.

Odgovori