U petak je u prostorijama Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku,  promovisana knjige “Tjelesna svjesnost u košarci”, autora prof.dr. Damira Ahmića i prof. dr Alije Biberovića.

Promocija je izazvala pažnju, te je sala Edukacijskog fakulteta bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Knjiga “Tjelesna svjesnost u košarci” svojim sadržajem daje odgovore na kompleksna pitanja od izuzetnog značaja kako za košarku tako i sport u cijelini.

U razgovoru za Bhbasket prof.dr. Damir Ahmić je istakao da za uspjeh u sportu je potreban holistički pristup bez obzira da li su u pitanju treneri ili igrači.

“Posebno treba istaći holistički pristup sportu koji je neophodan za uspjeh bilo da je riječ o trenerima ili igračima”, je prof.dr Ahmić jedan od autora knjige.

. S obzirom na temu koja je obrađena, knjiga “Tjelesna svjesnost o košarci”, je od značaja kako za sportske kolektive, tako i sport u BiH u cijelini kao jedan izuzetno važan potukaz ka uspjehu. Samopouzdanje i mentalna sposobnost su ključni faktori za sportske podvige, a upravo ove teme obrađuju autori u knjizi.

Također knjiga će dati doprinos studentima da steknu nova saznanja kao i profesorima u njihovom daljem istraživanju.

Pozdravnu riječ i uvodno obraćanje imali su promotori knjige doc.dr. Amra Tuzović i prof.dr Branimir Mikić.

Prisutnima su obratili se i prof.dr. Ismet Bašinac, prof.dr. Elvis Vardo i doc.dr. Edin Užičanin.

Predsjednik KS BiH i proslavljeni bh. igrač Mirza Teletović je istakao da svaki košarkaš mora da poznaje sebe i svoje igrače kroz psihoanalizu svih igrača i samog terena.

Dr. Nihad Selimović, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Travniku i dopredsjednik Skupštine Košarkaškog saveza BiH, se zahvalio autorima što su dali jedan originalni udžbenik koji predstavlja edukativno bogatstvo.

Putem videa prisutnim su obratili se poznata imena iz svijeta košarke: Razija Mujanović, Damir Mulaomerović i Velimir Gašić.

N.S.

 

 

 

Komentariši