Francuski košarkaš Evan Furnije kaže da je željan zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

“Gladan sam ovoga. Baš sam gladan. To mi je jedan od ciljeva u karijeri, ne možete da zamislite koliko želim da donesem kući što više medalja. Kada igrate za svoju zemlju dajete sve od sebe i želite da obradujete tim i navijače”, kazao je Furnije.

Prij oko godinu Francuska je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila srebro, pa je Furnije još jednom ostao bez zlata, pošto pored toga ima tri bronze sa svetskih i evropskih prvenstava.

“Prošlog ljeta je bilo lijepo osvojiti srebro, ali ja razmišljam o tome kolika će to biti sreća ako se osvoji zlato. To je glavni cilj, to je ‘šlag na tortu’. Imam 29 godina i želim da to doživim više put do kraja karijere. Zbog toga svakog ljeta igram za reprezentaciju”, jasan je iskusni bek.

Francuzi će biti bez dva izuzetno iskusna igrača, Nikole Batuma i Nanda de Koloa, ali Furnijea to ne brine.

“Dva veoma iskusna igrača neće biti tu, ali ćemo pronaći način da to kompenzujemo. Rudi Gober i ja ćemo biti vođe i imat ćemo mnogo mladih momaka koji će dobiti priliku da pokažu šta umeju. Tu su Teo Maledon, Kilijan Hejs i mnogi drugi. Imamo mnogo kvalitetnih i talentovanih igrača. Neko kao Timoti Luvavu-Kabaro će biti prirodna zamena za Batuma, na primer”, podvukao je Furnije.

Francuska će Evrobasket početi u Kelnu u grupi sa Nemačkom, Litvanijom, Mađarskom, BiH i Slovenijom.

B92

EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Leave a Reply