Prvi dvoboj Cibone i Partizana nakon raspada Jugoslavije odigrao se 8. listopada 1997. godine u beogradskom Pioniru.

U prepunoj dvorani Cibona je odnijela veliku pobjedu 78:70 u susretu koji se s velikim zanimanjem očekivao još od ždrijeba skupina Fibine Eurolige. Rutiner Veljko Mršić vukao je Cibonu s 19 poena dok je važnu ulogu odigrao i Gordan Giriček koji je ubacio 14 poena.

Mjesec dana kasnije Partizan je napunio Dom Dražena Petrovića, a Cibona je odnijela još jednu pobjedu. Ovaj put bilo je uvjerljivih 84:66 uz atraktivnu izvedbu Cibone, posebice Giričeka koji je još jednom bio odličan i s 18 poena bio najbolji igrač Cibone. U ta dva susreta Partizanu nije pomogla niti odlična igra Dejana Tomaševića koji je u oba navrata ostvario double-double.

Chucky Atkins prije kojih mjesec dana u razgovoru za naš portal prisjetio se baš ove utakmice koju najviše pamti iz svog razdoblja provedenog u Zagrebu:

“Prvi puta kada smo igrali u Beogradu bilo je drugačije od bilo čega što sam do tada iskusio. Silazeći s aviona na aerodromu, vozeći se autobusom kroz grad sve do hotela, a u svakom uglu na ruti stajali su naoružani specijalci. U hotelu nakon što su nam rekli kako ne smijemo napuštati isti, počeo sam tražiti odgovore, htio sam znati povijest tih susreta te sam tada shvatio kako nismo došli na košarkašku utakmicu, došli smo u rat! Pobijedivši u toj utakmici, krenuli smo natrag avionom te nitko nije rekao niti jednu riječ prvih deset minuta leta. Kada su se dečki opustili, znao sam da smo prešli granicu te smo iznad Hrvatske. Na aerodromu u Zagrebu, priređen nam je doček te sam dobio i svoj hrvatski nadimak – Chucky Ustaša, što je bilo super. Osjećao sam se kao da sam postao nacionalni heroj.”

Povijest Cibone

[NA DANAŠNJI DAN] "Atkins u prodoru, dodaje Gričeku, Giriček za triiii! Cibona vodi protiv Partizana u paklu Pionira!!!" 😁🔥Prvi dvoboj Cibone i Partizana nakon raspada Jugoslavije odigrao se 8. listopada 1997. godine u beogradskom Pioniru. U prepunoj dvorani Cibona je odnijela veliku pobjedu 78:70 u susretu koji se s velikim zanimanjem očekivao još od ždrijeba skupina Fibine Eurolige. Rutiner Veljko Mršić vukao je Cibonu s 19 poena dok je važnu ulogu odigrao i Gordan Giriček koji je ubacio 14 poena. Mjesec dana kasnije Partizan je napunio Dom Dražena Petrovića, a Cibona je odnijela još jednu pobjedu. Ovaj put bilo je uvjerljivih 84:66 uz atraktivnu izvedbu Cibone, posebice Giričeka koji je još jednom bio odličan i s 18 poena bio najbolji igrač Cibone. U ta dva susreta Partizanu nije pomogla niti odlična igra Dejana Tomaševića koji je u oba navrata ostvario double-double. Chucky Atkins prije kojih mjesec dana u razgovoru za naš portal prisjetio se baš ove utakmice koju najviše pamti iz svog razdoblja provedenog u Zagrebu: 🗣 "Prvi puta kada smo igrali u Beogradu bilo je drugačije od bilo čega što sam do tada iskusio. Silazeći s aviona na aerodromu, vozeći se autobusom kroz grad sve do hotela, a u svakom uglu na ruti stajali su naoružani specijalci. U hotelu nakon što su nam rekli kako ne smijemo napuštati isti, počeo sam tražiti odgovore, htio sam znati povijest tih susreta te sam tada shvatio kako nismo došli na košarkašku utakmicu, došli smo u rat! Pobijedivši u toj utakmici, krenuli smo natrag avionom te nitko nije rekao niti jednu riječ prvih deset minuta leta. Kada su se dečki opustili, znao sam da smo prešli granicu te smo iznad Hrvatske. Na aerodromu u Zagrebu, priređen nam je doček te sam dobio i svoj hrvatski nadimak – Chucky Ustaša, što je bilo super. Osjećao sam se kao da sam postao nacionalni heroj." 🏀🔝💙 #hejaheja

Gepostet von Povijest Cibone am Dienstag, 8. Oktober 2019

Odgovori