Nakon što su odigrali tri pripremne utakmice, jednu u Osijeku te dvije u okviru turnira u Širokom, crveno-crni će prvi puta u novom sastavu istrčati na parket Mejdana. Protivnik u prvoj domaćoj provjeri bit će dobro poznati Sparsi, posebno za trenera Nedima Džemića koji je prije svog angažmana u Tuzli uspješno vodio sarajevsku ekipu kao glavni trener.

Sparsi još uvijek slažu svoj roster i jučer su odigrali prvu pripremnu utakmicu savladavši gradske rivale iz KK Bosna. S druge strane, Sloboda je od tri pripremna susreta ostvarila pobjede u dva meča, protiv Osijeka i Zrinjskog, dok je u trećem duelu bila bolja ekipa Širokog.

Trener Džemić najavio je sutrašnju utakmicu protiv Sparsa, podijelio svoja očekivanja te se osvrnuo na stanje u ekipi: “Četvrta pripremna utakmica, kao i sve do sada, koristiti će isključivo za uigravanje. Odnos igrača prema svakoj sekundi utakmice mora biti onakav kakav je bio u tri prethodna meča”, istakao je trener Slobode.

“Još uvijek ne možemo računati na povrijeđenog Alikadića koji je izuzetno važan igrač u timu, ali raduje povratak Delalića koji je odigrao jako dobro prve dvije utakmice. Nažalost, zbog manje povrede nije mogao nastaviti finalnu utakmicu turnira protiv Širokog.”

“Kao što znate, sa nama je od sinoć Ibrahim Durmo koji je produžio ugovor sa Klubom i koji će, nadam se uspješno, proći period adaptacije te vrlo brzo nadoknaditi propušteno kada su u pitanju bazične pripreme za novu sezonu”, izjavio je Džemić.

Susret protiv ekipe Sparsa zakazan je za petak, 17.09., sa početkom u 17:00 sati u maloj dvorani sportskog centra Mejdan.

OKK Sloboda

Leave a Reply