Radno vrijeme Košarkaškog saveza BiH je od 8 do 16, a pošto krovna kuća naše košarke ima stalne uposlenike red je, valjda, da budu na poslu. Imaju plaće, doprinose i druge benefite.

Najprije smo kontaktirali broj 033 560 130 i javio nam se mladić koji se nije prestavio, a koji je rekao da za radno vrijeme Saveza pitamo generalnog sekretara Amera Čolana. Rekli smo mu da je Savez javna institucija na šta nam je on rekao kako je radno vrijeme od 8 do 16h.

Pitali smo ga da li je u kancelariji, recimo, Hariz Bilić, ali nam je on rekao da ne može davati odgovore na ta pitanja već isključivo generalni sekretar Amer Čolan.

“Da li je generalni sekretar na broju 033 566 132?” – glasilo je naše pitanje na šta smo dobili potvrdan odgovor.

Odmah smo pozvali broj – niko se nije javio. Pozvali smo broj iz kancelarije Medina Duškaja 033 566 136, ali se nadležni iz sektora reprezentzacije nije javio.

Zvali smo i na broj kancelarije za finansije u kojoj je Hariz Bilić – broj 033 569 139, ali, čini nam se da taj broj nije u funkciji.

Isto je i s brojem Almira Akšamije, iz Odjeljenja za izradu akata KS BiH. Na broj 033 566 134 se manje poznati Hans nije javljao.

Da li uposlenici KS BiH uopšte dolaze na posao? Ili im je to usputna obaveza? Recimo kako je Almir Akšamija prije 14 dana bio delegat na Aba ligi 2 između Slobode i Splita u 17 sati. Dakle, morao je iz Sarajeva za Tuzlu minimalno krenuti u podne. Zar nije radno vrijeme do 16 sati?

Hoće li dobiti punu platu jer je taksu od Aba lige 2 već naplatio. Isti je slučaj i sa Harizom Bilićem. On će danas biti delegat na utakmici Slobode i Širokog. Znači mora krenuti u podne, ali… Radno vrijeme je do 16 sati. Hoće li mu se odbiti od plate?

Na stranu to što KS BiH i Aba liga jedni druge ne priznaju. Pazite uposlenici Saveza su delegati u takmičenju čije rukovodstvo ne priznaje odluke KS BiH. Nonsens prve vrste.

Da li je vrijeme za korjenite promjene u KS BiH. Da li je vrijeme da se Akšamija, Duškaj, Bilić i ini slični njima opredijele hoće li za dobrobit košarke raditi puno radno vrijeme ili će biti samo prolaznici u KS BiH gdje dobivaju plaće i uplaćuju im se doprinosi dok će gledati da na drugim frontovima ušićare što više taksi zarad lagodnog života od košarke.

U prilogu lista poziva s našeg mobilnog telefona u 11:27, 7. novembra 2019. godine.

  1. V.B.

Odgovori