Razija Mujanović legendarna bh. košarkašica koja obaša funkcija tim menadžera ženske reprezentacije BiH reagoavala je na izjavu mlade košarkaice Selmme Kulo. Poruku Razije Mujanović prenosimo sa njene Facebook stranice.

Na laž i nepravdu nikad nisam mogla zažmiriti! Pišem ovu objavu povodom neistina koje je Selma iznijela u jutarnjem programu na FACE-u. Selma Kulo je talentovana djevojčica za koju sam sve uradila da nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Promovisala sam je u medijima i na moj poziv je došla u Sarajevo. Ja sam sve vrijeme išla sa njom i vadila papire koji su joj potrebni da dobije pasoš. Pasoš je, najviše zbog mene, dobila JAKO, JAKO, JAKO BRZO!

Selma je odradila i jedan trening sa reprezentacijom i poslije istog je rekla “meni se ovo ne sviđa”. Na moje pitanje zašto joj se ne sviđa, samo je rekla “ne znam”. Da li se prepala konukurencije ili je to bila prevelika promjena za nju, nemam informaciju jer mi ni ona, a ni njen otac nisu dali odgovor. Njen otac Dino mi je samo rekao “Razo ja tu ne mogu ništa”. Rekla sam im kad je naredni trening i da Selma ako želi da brani boje naše Domovine treba da bude u hotelu sa ostalim djevojčicama, ali ona se više nije pojavljivala.

ISKRENO mi je žao što svoje vrijeme, energiju, živce i kontakte nisam posvetila nekoj djevojčici koja srcem želi da igra za Bosnu i Hercegovinu. Nije dovoljna samo želja roditelja! Zaista sam mnogo truda uložila u Selmu. Selma je svoja vrata u reprezentaciju zatvorila jer nije dovoljno da budeš samo talentovan, moraš biti i lojalan reprezentaciji. Tim čini 12 košarkašica, a ne jedna!

Ja se i dalje borim za naše djevojčice iz dijaspore. Mala Amina Kamerić iz Njemačke već igra za nas. Sa mnogima sam u kontaktu, ali pristup je sad oprezniji. Idemo naprijed, ali samo sa onima kojima je BiH na prvom mjestu, napisala je Razija Mujanović.

K.L.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here