Repezentacija Srbije u basketu 3×3 osvojila je titulu prvaka svijeta na šampionatu u Manili!

Srbija je poslije dramatične borbe i preokreta u polufinalu protiv Poljske (21:19), u finalu savladao i Holandiju sa 16:13 i potvrdio kvalitet koji traje već godinama!

Za ovaj trofej izborila se ekipa u sastavu: Dušan DomovićDejan MajstorovićMarko Savić i Stefan Stojačić, a prvi im je čestitao Dejan Tomašević, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, koji je odmah utrčao na teren poslije utakmice.

Holandija je, poput Poljaka u polufinalu, bolje ušla u utakmicu, čvrstom odbranom stekla je dva poena prednosti i tako kontrolisala situaciju na terenu, ali je reprezentacija Srbije ponovo uspjela da se vrati sredinom meča, da bi u finišu slomila otpor protivnika i na kraju došla do ubjedljivog trijumfa.

Srbiji je ovo četvrta zlatna medalja, a ukupno peta na Svjetskim prvenstvima. Od toga, Srbija treći put zaredom osvaja ovo takmičenje, a Holanđani su nam i prošle godine bili rivali u finalu. Tada je bilo 21:18 za Srbiju, a prije dvije godine Srbija je u finalu bio bolji od Amerikanaca (21:16).

Izvor:kosmagazin.com

PODIJELI

Komentariši