Košarkaš Partizana Rodions Kurucs  je u razgovoru za litavske medije otkrio da se nije adaptirao na evropsku košarku i da se ne razumije u dovoljnoj mjeri sa trenerom crno-bijelih Željkom Obradovićem.

“Još ne razumijem do kraja šta trener želi od mene na terenu. Dešavaju se situacije kada pričamo na treninzima, ali i dalje ne razumijem sve. Nadam se da hoću jednog dana. Čuo sam informaciju da je to njegov metod rada, da želi da edukuje igrače kako bi znali u svakom trenutku šta bi trebalo da rade na terenu”, otkriva za “Janus” Rodions Kurucs.

Reprezentativac Latvije tvrdi da može mnogo da doprinese na terenu.

“Mogu da igram jaku odbranu, da pogađam šuteve, da stvaram akcije za moje saigrače, da se borim ispod koša, da kradem lopte. Mogu sve. Samo što mi je jasnija uloga koju imam u reprezentaciji nego u timu”, iskren je Rodions Kurucs.

Košarkaš Partizana je tri godine proveo u NBA i još uvek se nije adaptirao na evropski stil košarke.

“Prošla godina je za mene bila psihiloški jako teška, ali sada sam u dobrim rukama. I nadam se da će sve biti u redu, kao što bi trebalo da bude. Ovde je košarka drugačija, više poziciona, više se kombinuje, imamo više od 100 timskih akcija. Nisam se još navikao na evropsku košarku”.

Rodions Kurucs će sa reprezentacijom Litve igrati protiv Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

TIA

Leave a Reply