Rukovodstvo Cedevite nastavilo je s vrbovanjem mladih i talentiranih igrača Cibone. To su u svom današnjem saopćenju jasno i glasno poručili iz tabora dvostrukog evropskog prvaka.

Zašto i da li Emil Tadeschi uopće ruši Cibonu?

Odgovor na to pitanje zasigurno nećete naći u hrvatskoj i zagrebačkoj štampi. Razlog je prost, kao pasulj, jer je Tadeschi vlasnik moćne Atlantic grupe, koja sponzorira medije… Zbog toga tamo i ne tražite odgovor, već čitajte hvalospjeve o Cedeviti i projektima Emila Tadeschog.

Cedevitan je moćan tim, odličan sistem, ali… Ponekad se i u sportu, kao i u životu, mora povući ručna kočnica. Dok je Cibona zaboravljena od sponzora i gradskih vlasti, Tadeschi, odnosno njegove osobe od povjerenja, čine sve kako bi takvu Cibonu još više “ponizili” i doveli u još beznadežniju situaciju.

Odvođenjem Arapovića i Mazalina, danas i Zupca, Cedevita je nastavila politiku vrbovanja talentiranih igrača Cibone.

Međutim, novcima se, hvala Bogu, još uvijek ne može sve kupiti. Cedevitu gledaju samo oni koji moraju, oni koji su plaćeni da navijaju. Tadeschi može imati sve pare ovog svijeta, ali još uvijek nema, ne vjerujemo da će ikada imati, dvije titule evropskog prvaka. Cibona to ima i ni(t)ko joj to ne može oduzeti.

Ovim tekstom ne umanjujemo krivicu svih ranijih rukovodstava Cibone, koja su stvorila dug od 10.3 miliona eura. Međutim, u pola sezone, u trenutnoj situaciji, Emili Tadeschom potrebno je malo više fair-playa. Cibona jeste uzdrmana, ali ako se htio pojačati iz tabora gradskog rivala onda je bar trebao sečekati ljetnji prelazni rok.

D. Brkić

Komentariši