Dragan Šakota, trener Crvene Zvezde, i Branko Lazić, kapiten pomenutog tima, nakon poraza od Partizana u finalu Kupa Radivoja Koraća za poraz su ni manje ni više okrivili, čitajući između redova, sudačku trojku.

Ipak, navijačima Crvene Zvezde jasno je da je utakmicu izgubio stručni štab, koji nije znao sačuvati prednost od +6 na 30-ak sekundi prije kraja.

Zbog toga navijači prizivaju odlazak Šakote i dolazak Dejana Radonjića. I zaista treba pogledati još jednom utakmicu Crvene Zvezde i Partizana i uvjeriti se kako su crveno-bijeli sami sebe pobijedili.

Sudije, sasvim sigurno, nisu držale tajm-autove i tražile od igrača Crvene Zvezde da prave faul ili ne. Partizan je imao očito veću vjeru u sebe i radili su ono što je u tim trenucima bilo logično – gađali trojke.

To što su pogodili, nisu krive sudije, već odbrana ili onaj ko je postavio takvu odbranu. Znalo se da će Partizan ići na trojke, to bar svako dijete zna, a to što odbrana ne zna praniti šut za tri poena ili pročitati akciju za tri poena nije stvar sudija, Partizana, već Crvene Zvezde i njenog stručnog štaba.

V.B.

Odgovori