Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u srijedu u 13 časova za Bilbao preko Minhena, na utakmicu 26.kola Evrolige sa Baskonijom.

Crveno-beli će u Vitoriji udaljenoj 50 kilometara od Bilbaa nastupiti oslabljeni bez Ognjena Dobrića i Čarlsa Dženkinsa, ali jači za Kalina Lukasa koji je u utorak registrovan i može da nastupa za crveno-bele.

Takođe, u Vitoriju ne putuje ni prvi trener Dragan Šakota koji ima problema sa upalom vena zbog prevelikog broja putovanja koje su crveno-beli imali u poslednje vreme. Privremena mjera lekara je da prvi trener crveno-belih koji vodi treninge i priprema utakmice nesmanjenim obimom, ne leti u Španiju:

„Premjestili su me na listu povrijeđenih. U suštini, imam upalu spoljnih vena leve noge i to je nešto što je posljedica dugotrajnih putovanja i problema koje ja imam sa venama. To je problem koji će se rješiti i privremeno ne bi trebalo da putujem. To je mjera opreza u trenutku. Utakmicu će voditi Andrija Gavrilović. Pripremili smo se, radimo tako već duže vremena, uloge su podjeljene, neće nešto nedostajati u pripremi“ završio je Šakota koji će odmah po povratku ekipe iz Španije na treninzima početi pripremu tima za utakmicu ABA lige sa Cedevitom koja je na programu u nedelju od 21 sat, i koju će voditi sa klupe kao prvi trener.

R.BH.

Odgovori