Rukovodstvo ŽKK Orlovi iz Banja Luke, organizatori final-foura Kupa BiH, izdali su saopštenje za javnost u povodu najave dolaska navijača ŽKK RMU Banovići na završnicu kup takmičenja.

Saopštenje prenosimo u cjelini:

Imajući u vidu da ŽKK”BANOVIĆI”nisu na vrijeme i po propozicijama dostavili dopis ni savezu BiH, niti KK”ORLOVI”, niti policiji RS (3 dana savezu i 5 dana policiji) o dolasku navijača iz Banovića.

KK”ORLOVI”nisu odgovorni niti imaju bilo kakvu obavezu prema, navijačima ŽKK”BANOVIĆI” i za sve eventualne konsekvence, incidente ili štete nećemo snositi bilo kakve odgovornost.

Uprava kluba
………………

Sport bi trebao biti van domašaja dnevnih politika, a svim klubovima u interesu da igraju pred što većim brojem gledalaca, pogotovo u ženskoj košarci.

Navijači i ne moraju organizovano doći, ali im niko ne može zabraniti prisustvo utakmicama ma kako se zvali i ma odakle dolazili. Svako može sjesti u automobil, otići na utakmicu i navijati za svoj klub bez straha. Naravno svaki pojedinac u slučaju neodgovornog ponašanja mora snositi sankcije predviđene zakonom.

Očito da final-four Kupa BiH ima predigru, a vidjet ćemo kakav će biti rasplet. Naša je jedina želja da pobijedi košarka.

E.D.S.

Leave a Reply