Sezona stala u jedan šut: Hoće li ovaj promašaj koštati Slobodu plasmana u Ligu 6 (VIDEO)

Košarka je takav sport da jedan šut može odlučiti utakmicu, ali i sezonu. U Zenici su večeras igrali “crveno-crni” derbi Čelik i Sloboda, direktni rivali za plasman u Ligu 6.

Zeničani su domirali većim dijelom susreta, imali dvocifrenu prednost, ali su na kraju mogla ostati bez cijelog plijena.

Naime, Sloboda je kod rezultata 87:84 imala napad, a sudija Dragoslav Rađević je prilikom izvođenja lopte nakon time-outa dosudio tehničku grešku igraču Čelika Srđanu Gavriću.

Đorđe Lelić je pogodio slobodno bacanje, a Strong je na sedam sekundi poveo novi napad Slobode. Krenuo je u srce reketa, a onda proslijedio pas ka Leliću.

Iskusni igrač je, košarkaški rečeno, izradio šut, ali nije pogodio…

Sloboda je s novim porazom zakomplikovala svoju borbu za Ligu 6. Ostale su četiri utakmice i to: Mladost, Čapljina i Spars u Mejdanu i Leotar u Trebinju.

Sve šanse nisu izgubljene, ali… Neke ekipe su se rasule, pripremaju se već za narednu sezonu jer su obezbijedile opstanak. Zbog tih postupaka, ali i nekih utakmica koje su odgađene zbog koronavirusa regularnost takmičenja je dovedena pod veliki znak pitanja. Izgovor ne smije biti pandemija, nenormalni uslovi, jer se radi o sportu, a u sportu bi trebala važiti drugačija pravila, prvenstveno fair-play.

E.Sk

Leave a Reply