Ne dotiče nas toliko činjenica da iz Udruženja građana Košarkaški klub Igokea iz Aleksandrovca kod Laktaša ne želi da komunicira sa novinarima i urednicima najčitanijeg regionalnog košarkaškog portala BHbasket.

Njih treba da dotakne to što su svom klubu u oktobru prošle godine iskopali raku, a sada ni sami ne znaju kako da se izvuku iz situacije u koju su zapali.

U martu je sezona gotova. Da li ste ikada čuli da klub koji sam sebe naziva modernim i proeuropskim sezonu okonča u martu? Mi, nismo.

U utorak uvečer, tvrde naši insajderi, održan je sastanak sa igračima, ali bez trenera Dragana Nikolića, koji je imao smrtni slučaj u porodici. Nakon tog sastanka ni pisma, a ni razglednice iz Igokee.

Na web site nije postavio informaciju ni izvjesni Nenad Vuruna, koji se lažno predstavlja kao novinar. Portparol bi, valjda, trebao imati diplomu žurnalista, a Tiki to nema.

U takvom raskoraku nema ni “tvitova” generalnog menadžera Igora Dodika, koji ne odgovara na pozive portala BHbasket, ali odgovara na pozive drugih medija. Njegovo pravo.

No, pravo navijača UG KK Igokea iz Aleksandrovca kod Laktaša je da znaju šta im je sa igrača. Ostaju li u klubu ili će kud koji mili moji. Od marta do oktobra pauza za svakog profesionalca je ogromna.

Kada smo pisali o tome da UG KK Igokea treba igrati Ligu BiH prozvali su nas neprijateljima kluba. Neka javnost prosudi ko je u pravu.

Na svaki njihov argument o portalu BHbasket, mi imamo kontraargument. No, oni ne znaju šta je kultura dijaloga, jer su naučili da ih se samo tapše po leđima i da krivce traže u medijima. Mi ćemo, naravno, i dalje izvještavati o događanjima u UG KK Igokea. Zašto UG KK Igokea. Dokaz je fotografija ispod.

E.D.S.

 

PODIJELI

Komentariši