Široki je u sklopu 18. kola košarkaškog prvenstva BiH uvjerljivo na svojoj Pecari bio bolji od KK Proma iz Donjeg Vakufa uz konačan rezultat 94:81.
Širokobriježani su u ovu utakmicu ušli kao vodeća momčad prvenstva i veliki favoriti i to su na kraju i demonstrirali.

Posebna zanimljivost s ove utakmice su navijači gostujuće momčadi iz Donjeg Vakufa. Jedna simpatična grupica njih boravila je dobar dio dana u Širokom Brijegu, a onda neometano cijelu utakmicu davala gromoglasnu podršku svojim ljubimcima.

Što se tiče same utakmice, početak nije bio baš najbolji za Širokobriježane. Nakon početnog vodstva gostiju, Široki je nakon nešto više od minute igre stigao do vodstva, ali nikako nije uspijevao do kraja prve četvrtine odvojiti se na neku veću razliku.

Motivirani gosti predvođeni Amerikancima Ervinom II i Allenom držali su korak sa Širokom sve do samog kraja ove dionice koja se završila s rezultatom 25:25.

Ipak Široki na početku drugog nastavka igre radi veliku seriju od 13:0 i tu je stvara značajnu zalihu za ostatak susreta. Gosti u drugoj četvrtini nikako nisu mogli doći do izražaja te obraniti napadački raspoložene Daria Drežnjaka i Matea Čolaka.

Gosti su u drugoj četvtini postigli svega 11 koševa, dok je Široki pogađao 2,5 puta više (27 poena). Tako se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 52:36.

Treća dionica je opet otišla na stranu Širokog, no Vakufljani su ovdje zaigrali puno bolje nego u prethodnoj dionici. Nijedna momčad kroz cijelu četvrtinu nije uspijevala napraviti neku veću seriju, tako da se ni gosti nisu mogli značajnije približiti Širkobriježanima, ali isto tako Široki nije drastično povećao svoju prednosti.

Široki je u ovoj dionici postigao tri koša više od igrača Proma nakon čega su ovu dionicu okončali s ukupnih plus 19 u svoju korist.

Pošto je utakmica izgledala već odavno rezultatski riješena, trener domaćih Vlašić dao je priliku u drugom poluvremenu i nekim mladim igračima (Šušku, Damjanoviću i drugima) s manjom minutažom, a su to solidno iskoristili.

U poslijednoj četvrtini nije bilo nekih značajnijih promjena, osim da su Vakufljani malo smanjili prednost Širokog, ali nedovoljno da bi ugrozili i konačnu pobjedu Širokobriježana.

Navijače domaćih je u samom kraju utakmice malo zabrinuo udarac koji je dobio Ivan Karačić nakon što je u kontri pokušao blokirati igrača Proma. S Karačićem je skakao i Čolak, a pri padu na zemlju Karačić je dobio nezgodan udarac u potlijak udarivši se u donji dio konstrukcije koša, ali čini se da neće biti ništa ozbiljnije.

Konačan rezultat na kraju glasio je 94:83 za Široki.

Tekst i foto:

jabuka.tv

Odgovori