Košarkaši Širokog pobijedili su momčad Čapljine u finalu Kupa Herceg-Bosne igranom u Gradskoj sportskoj dvorani u Čapljini s rezultatom 48:73.
Široki je u ovu utakmicu ušao kao veliki favorit s obzirom na dobre igre u Prvenstvu BiH i ABA 2 ligi, ipak akumilirani umor od brojnih putovanja i početni podcijenjivački pristup Širokobriježana bio je dobra šansa za Čapljince.

Otvaranje utakmice bilo je izrazito loše, jer su obje momčadi postigle vrlo mali broj poena, no Široki je tu bio još gori jer je u prvoj četvrtini postigao samo pet poena.

A za Čapljince se opet može reći da su u prvoj dionici bili manje loši od Širokobriježana, jer i oni su postigli (svega) 12 koševa.

Ipak Široki je u drugoj četvrtini ubacio u “dvije brzine više” i pokazao zašto je bio favorit u ovoj utakmici. Glavne vedete momčadi s Pecare su se probudile, proradio je šut izvana i vrlo brzo je prednost Čapljinaca iscurila odnosno prešla na stranu gostiju.

Ipak posebno važan doprinos u ovoj dionioci dao je Mateo Čolak koji je s nekoliko prodora i šuteva s poludistance trgnuo redove Širokobriježana.

Poluvrijeme se tako završilo s rezultatom 28:33 za Široki.

U trećoj dionici Široki je čuvao svoju prednost i pokušavao je podizati, ali ta prednost veći dio ove dionice nije bila veća od 10 razlike. Široki nije nimalo briljirao, ali to je očito bilo dovoljno za svladavanje košarkaša iza Čapljine.

Ipak u posljednjoj minuti ove dionice, koševima Čolaka, Filipovića te tricom Josipa Batinića ta prednost je porasla na visokih plus 16 (37:53). Čapljinci u ovoj dionici nisu imali nijednog rasploženog igrača jer su postigli svega 9 koševa, dok su gosti postigli 20.

Prednost Širokobriježana je minimalno rasla i tijekom posljednje dionice, a s obzirom da je pobjednik bio poznat dosta rano, trener gostiju Hrvoje Vlašić odlučio u u posljednjim minutama dati minutažu i igračima koji inače imaju manju minutužu kroz ovu sezonu.

Na kraju je Široki slavio s plus 25 (48:73)

Široki je tako, nakon što je Zrinjski prošle sezone osvojio ovaj trofej na Pecari, ponovno u svoje klupske vitrine donio još jedan pobjednički pehar.

Kod novog osvajajača Kupa Herceg-Bosne najbolji su bili braća Drežnjak, od kojih je Mateo postigao 17 koševa, a Dario 16, a vrlo dobru utakmicu odigrao je Mateo Čolak koji je postigao 15 poena. Kod Čapljinaca nešto raspoloženiji od ostalih igrača bili Milan Lužajić s 13 koševa, Vladimir Ivelja s 12 te Matija Milin s 11 koševa.

Tekst: jabuka.tv

Foto:Capljinski portal

Leave a Reply