U ponedjeljak je održana sjednica Skupštine ABA lige, a od najavljivanih potresa nije bilo ništa. Odlučeno je da će liga ostati na proširenom formatu od 14 klubova do sezone 2024/25, a novost je da se na isti broj klubova širi i Druga ABA liga.

Najavljivalo se da će iz regionalnog društva biti izbačena Primorska koja ima financijskih problema, ali se to nije dogodilo pa Primorska ostaje u prvom, a MZT u drugom razredu regionalne košarke. Također, nema zaključaka oko zahtjeva Partizana za izbacivanjem FMP-a iz lige, kao ni oko pritužbi čelnika Mornara oko dodjele mjesta u Eurokupu.

Sezona će zbog duge pauze zbog koronavirusa i šireg formata početi ranije, već 19. septembra umjesto početkom oktobra. Zbog koronavirusa se neće održati ABA Super Kup, a ABA 2 liga počinje 23. septembra. Klubovi koji će nastupati su Gorica, Helios Sunsi, Lovćen, MZT, Rabotnički, Sloboda Užice, Spars, Sutjeska, Široki i Zlatibor, a pozivnice su poslane na adresu Mladosti iz Zemuna, Studentskog centra, Slobode iz Tuzle i Podgorice.

Kraj regularne sezone prvog razreda ABA lige se očekuje 28. marta 2021., a doigravanje počinje 4. aprila.

V.V.

Odgovori