Mladi igrači ŠK Never Stop iz Donjeg Vakufa po prvi put su učestvovali na košarkaškom kampu, povodom toga izdali su saopštenje koje prenosimo u cijelosti i bez izmjena.

Po prvi put polaznici i članovi Š.Ķ. Never Stop boravili su u ljetnom košarkaškom kampu “Trogir 2019” u organizaciji OKK SLOBODA koji to rade već dugi niz godina. I ovom prilikom zahvaljujemo se OKK SLOBODA i njihovim trenerima Neši i Čizi na saradnji i povjerenju ukazanom našim trenerima Adi i Ferizu. Ova takmičarska godina je završena sa ovim košarkaškim kampom. Nase aktivnosti ponovo krecu 08.07.2019.
Naših 16 dječaka prvi put su otišli na kamp i stekli su nove sportske prijatelje i nezaboravne trenutke koje će pamtit cijeli život.
Nikad veća košarkaška ekspedicija iz Donjeg Vakufa poslije rata nije boravila na Jadranu. Bilo je nezaboravno iskustvo i meni 54-godišnjaku koji sam bio na bezbroj kampova gledati najstarijeg kampera Vehaba B.(2003g). ,kako čuva i bratski se brine za najmlađeg Ibrahima H.(2012 g). Kako Ibrahim neće da zaspe bez Vehaba. Nadam se da će ta ljubav vječno trajati.
Roditelji koji su bili u posjeti punih usta su hvale za naše trenere koji su roditeljski pazili na zlatne dječake naše škole. Ovaj kamp će danas da završi, a ostat će Sjećanje zauvijek. Sretat će se ovi dječaci iz Tuzle i Vakufa mnogo puta u životu i svaki put prepričavati razne zgode sa košarkaškog kampa Trogir 2019.
Mnogi od ovih dječaka sigurno neće postati veliki igrači, neki možda i hoće. Ima mnogo uslova koji se moraju ispunit. Ali drugovi, prijatelji, raja, moraju i hoće, zahvaljujući crvenoj košarkaškoj lopti. Škola košarke je završetkom ovog kampa ispunila sve zadane zadatke za ovu godinu. Od početnih 13 dječaka dogurali smo do 50-tak. Glavni cilj nam je bio i ostao djeca , njihov razvoj i napredak. Mnogi to priznaju i daju nam podršku. Zato od 08.07. mi i dalje sljedimo svoje snove.

I ovim putem pozivamo sve koji su zainteresovani da budu dio pobjedničke porodice i lijepe priče da nam se pridruže.

Predsjednik U.O.

Hodžić Suad

Leave a Reply