Rukovodstvo OKK Slobode pismenim putem se obratilo menadžmentu Aba lige. Pismo prenosimo u cijelosti…

Poštovani,

Ovim pismom želim iskazati interes OKK Sloboda Tuzla za igranje u okviru ABA2 lige u sezoni 2020/21. Naime, iako prema rezultatima u sezoni 2019/20 u državnom prvenstvu BiH, koje je prekinuto zbog proglašenja pandemije, nismo uspjeli izboriti plasman u ABA2 ligu, osvojivši četvrto mjesto u nacionalnom prvenstvu, imamo želju i u narednoj sezoni nastupati u ovome cijenjenom takmičenju.

Igranje ABA2 lige u Tuzli dodatno je pobudilo interesovanje javnosti za košarku, pa su se utakmice OKK Slobode Tuzla sa nestrpljenjem očekivale. Željeli su se u Mejdanu vidjeti i pobijediti velikani košarke sa cijeloga Balkana. Sa svoje strane nastojali smo opravdati dobijenu pozivnicu u prethodnoj sezoni i na najbolji način predstaviti ABA2 ligu u Tuzli. Utakmice u Tuzli su bile najposjećenije.

Osvojivši osmo mjesto u prethodnoj sezoni za OKK Sloboda Tuzla i Grad Tuzlu bilo je možda i najrealnije što se moglo očekivati u prvoj sezoni regionalnog takmičenja nakon više od petnaest godina. Svakako da smo se nastojali približiti svim pravilima i zahtjevima definisanim propozicijama takmičenja ABA Lige. Klub se dodatno razvio u svim aspektima u prošloj sezoni.

OKK Sloboda kao finansijski stabilan Klub, dobro organizovan, sa najbrojnijom publikom, ima interes da i u narednoj sezoni igra ABA2 ligu, smatrajući da ove vrijednosti mogu doprinijeti imidžu i daljem razvoju ABA2 Lige. U nadi da ćete naš zahtjev razmotriti i ukazati nam povjerenje, te Bosni i Hercegovini omogućiti još jednog predstavnika u ABA2 Ligi, srdačno Vam se zahvaljujemo i sportski Vas pozdravljamo.

PREDSJEDNIK OKK SLOBODA TUZLA
Mr.sci. Aid Berbić, dipl.iur.

Leave a Reply