Promo je u Donjem Vakufu dočekao Slobodu u okviru redovnog kola bh.prvenstva. Pobjeda je pripala Tuzlacima rezultatom 103:78, ovo je nihova četvrta pobjeda u nizu.

Gosti iz Tuzle bolje otvaraju utakmicu i kod rezultata 16:9, trener domaćih Ninić uzima time-out. Nakon toga  Promo serijom poena dolazi do izjednačenja 17:17. Poslije čega tim-out poziva trener Slobode Džemić. Prvo vodstvo Proma bilo je u 8.minuti utakmice poenima Gatlinga. Sloboda tricom Lelića nakon prve dionice vodi 28:23. U drugom periodu gosti prvi put dolaze do dvocifrene prednosti, u jednom momentu vode sa +14 razlike.

Promo borbenom igrom smanjuje na minus 6 poena u 17 minuti igre. Tuzlaci u samoj završnici ponovo dolaze do dvocirene razlike i sa vodstvom 51:40 odlaze na odmor. Gosti bolje otvaraju i nastavak susreta, u 26. minuti igre vode 69:50. Pokušava Promo da smanji vodsvo gostiju ali to ne polazi za rukom. Sloboda u posljednji period ulazi sa visokim vodstvom 81:59. Sloboda povećava prednost, igrači Proma nemaju adekvatan odgovor na razigranost Tuzlaka, koji dolaze do nove pobjede u bh. prvenstvu.

Najefikasniji  u timu Slobode bili su Delalić 24, Lelić 22 i Durmo 16 poena. Kod Proma Carl 19 i Gatling 16 poena.

N.S.

 

 

Leave a Reply