Košarkaši sarajevskih Sparsa upisali su pobjedu u okršaju sa Lovćenom sa Cetinja u okviru Aba lige 2.

Sarajlije su slavile rezultatom 82:76.

Rezultat je bio u egalu tokom cijele utakmice. Ni u jednom trenutku neki od timova nije imao više od pet poena prednosti. Većinom prvog dijela sarajevski klub je imao prednost, a na odmor su otišli sa +2.

Pred kraj treće dionice Lovćen je kratko došao u prednost, ali su Sparsi ponovo preokrenuli i sa dva poena prednosti ušli u posljednjih deset minuta. U četvetom periodu sarajevski klub uspio je sačuvati prednost.

Lovćen je dolazio na poen zaostatka, a dvije i pol minuta prije kraja Zahiragić je pogodio trojku, dok je na drugoj strani Popović promašio za tri poena, a zatim i Vrbica za dva. Nastavljeni su promašaji, prvo Hasandić na jednjoj, a potom Popović na drugoj stranji.

Pola minute prije kraja Popović je pogodio za tri poena i smanjio na 79:76. Zahiragić je pogodio jedno od dva slobodna bacanja 16 sekundi prije kraja utakmice. Vrbica je promašio trojku, a Hasandić je pogodio za dva poena i potvrdio pobjedu Sparsa.

Kamenjaš je kod Sparsa ubacio 14 poena, a dodao je sedam skokova, dok je Orelik dodao 13 poena, dvije asistencije i skok. Zahiragić ih je pratio sa 12 poena, sedam asistencija i skokom. U poraženoj ekipi Popović je ubacio 14 poena, a Đukanović jedan manje.

SCsport.ba / Foto: Dragana Stjepanović

Leave a Reply