Sparsi su na domaćem terenu bili veoma blizu iznenađenja, ali Helios je preokretom u finišu susreta došao do pobjede protiv sarajevskog tima rezultatom 70:71 u utakmici šestog kola Druge ABA lige.

Helios je napravio seriju od 6:0 na početku utakmice, a njihova prednost na kraju prve četvrtine bila je i ubjedljivija (13:21). Sparsi su u drugom periodu čak u jednom trenutku imali i prednost, a na odmor su otišli sa poenom zaostatka (39:40).

Sparsi su imali prednost na startu treće dionice, ali brzo su ga ispustili i u posljednjih deset minuta ušli su sa zaostatkom od pet poena (51:56). Rezultat je bio u egalu do kraja utakmice, a Sparsi su četiri minute prije kraja imali četiri poena prednosti, ali u finišu gosti su preokrenuli.

Buza je imao dva pokušaja za tri poena i pobjedu Sparsa, ali nije uspio. Prvo je promašio 13 sekundi prije kraja, a Polutak je ofanzivnim skokom ponovo došao u posjed lopte, a Buza je pokušao još jednom za tri poena, no ponovo je promašio.

Konjević isa 16 i Mahković sa jednom manje vodili su Helios do pobjede. Još je dvocifren bio Radovčić sa 11 poena. Kod Sparsa Kamenjaš je ubacio 18 poena, uz 14 skokova i dvije asistencije. Dva poena manje je ubacio Buza, dok je 13 dodao Vrabac.

Komentariši