Košarkaši Sparsa u prvoj utakmici baraža za plasman u Aba ligu 1 pobijedili su na Gripama Split sa 76:70.

Sarajlije su odlično otvorile utakmicu i vodile od početka do kraja poluvremena. Imali su problema sa kontrolom reketa, odnosno Splićani su dominirali u ofanzivnom skoku, ali je Spars borbenom igrom imao prednost.

Na početku trećeg perioda imali su sparsi i 58:51, ali su se domaći vrlo brzo vratili u susret. Nekoliko pogrešaka imao je Orelik. Sve do finiša igralo se koš za koš.

Poenima Gegića Spars je poveo 68:67, a Split je zatražio time-out. Bilo je to na 3:17 prije kraja.

Gegić je ukrao loptu u narednom napadu, a Perković umalo presjekao Orelikovu asistenciju ka Gegiću. Klavžar je pogodio “tricu” za 71:67.

Bila je to tek četvrta trojka za Spars iz 19 pokušaja, ali itekako bitna. Perković je odgovorio na drugoj strani, bilo je 70:71.

Gegić je u narednom napadu promašio obruč, a Perković nije pogodio šut za tri poena. Klavžar je pogodio slobodna bacanja za 73:70 za Spars, a na 72 sekunde prije kraja iz igre je zbog povrede morao izaći Roko Leni Ukić.

Perković je uputio loš pas, a Zahiragić je poveo napad Sparsa u posljednjoj minuti. Orelik je na 40 sekundi pogodio trojku za 76:70.

Poslije time-outa Babić je pokušao za tri poena, a Hasandić i Kamenjaš su promašili čiste zicere. Kasnije još jednom Babić pokušao za tri, ali je bio bezuspješan…

Kamenjaš je predvodio Sparse do pobjede sa 19 poena, pet skokova i asistencijom, a Hasandić je dodao 14 poena i pet asistecije. Gegić je završio utakmicu sa 12 poena, pet skokova i asistecijom. Klavžar je dodao deset poena, tri skoka i asisteciju.

U poraženoj ekipi Luković je imao učinak od 19 poena, devet skokova i tri asistencije, a pratio ga je Babić sa 15 poena, 11 skokova i dvije asistencije.

E.S.

 

Leave a Reply