Pobjedom nad Slobodom rezultatom 84:70 košarkaši Spars Realwaya su izborili opstanak u Aba ligi 2. Naime, Borac je u Čačku savladao Novi Pazar 92:76 što je odgovaralo našem predstavniku koji je pobjedom u posljednjem kolu napravio ono što se činilo gotovo nemogućim.

Sparsi su dočekali na Grbavici ekipu Slobode koja je nešto ranije izborila opstanak, pa je bila znatno važnija utakmica za domaćina. Sparsi su uspjeli slaviti, a rezultat je bio 80:74.

Domaćin je od prve minute preuzeo inicijativu, pokazao da je trijumf mnogo neophodniji, te vodstvo imao od starta do kraja. Najveću prednost domaći su stvorili u trećoj četvrtini kada su i riješili pitanje pobjednika.

Do pobjede je domaćina vodio do pobjede je domaćina vodio Adin Vrabac sa 20 poena, a Nedim Buza je dodao 17. S druge strane, najefikasniji je u Slobodi bio Vladimir Tomašević sa 24.

Uz to, Sparsima je bio neophodan poraz ili Novog Pazara u Čačku, ili Dynamica u Nikšiću, a pošto su obje selekcije upisale poraze, tim sa Grbavice je izbjegao posljednje mjesto.

 

Leave a Reply